Tuotteemme

Lähiruokaa, laatuvillaa ja pehmeitä taljoja



Maisemanhoitopalveluiden lisäksi lampaista saadaan lihaa, villaa ja taljoja. Mikkolan karitsat teurastetaan ja jatkojalostetaan mahdollisimman lähellä. Teurastus ja leikkuu tehdään Vallan Maukkaassa Vehmaalla, joihin lampaat kuljetetaan itse. Lihaa myydään tilalta suoraan kuluttajille ja alueen K-Kauppoihin, kuten Salon Citymarkettiin. Sesonkiluonteisesti sitä on saatavilla muun muassa Salon ja Paimion Reko ruokarenkaissa ja esimerkiksi ravintola Rikalanmäen Krouvista.

Karitsanlihaa voi tilata Mikkolasta ympäri vuoden. Lihaa toimitetaan teurastusten mukaan kuukausittain heinäkuulta helmikuulle. Tuoretta karitsanlihaa on saatavissa Mikkolan tilalta noudettuna etukäteen tehtyjen tilausten mukaisesti. Valikoimaamme kuuluu myös herkullista lammasbratwurstia, metwurstia ja maksamakkaraa - kaikki tuotteet on tehty tietenkin omista lampaistamme.

Myyntierä on puolikkaan tai kokonaisen karitsan lajitelma valmiiksi leikattuna ja vakuumipakattuna. Perinteinen puolikas sisältää vakuumiin pakattuna viulun eli luullisen paistin, luullisia lapa-. niska- ja kylkipaloja, fileekyljyksiä, etuselkä talouskyljyksinä ja jauhelihaa. Puolikas painaa yhteensä noin 8-10 kg ja mahtuu isoon muovikassiin. Lajitelman hinta on 16,50 €/kg (puolikas) ja kokonaisen karitsan lajitelma maksaa 16,00 €/kg (sis. alv 14%).

Vaihtoehtona on leikkuu, jossa viulusta leikataan potka erikseen, jolloin ns. juhlapaisti menee selvästi pienempään tilaan. Halutessaan voi viulun jättää savustettavaksi, jolloin sen nouto on viikkoa myöhemmin (pitää ilmoittaa jo lihatilausta tehdessään). Myös todella herkullisen tuoreen maksan voi tilata samaan toimitukseen sekä lisäksi munuaisia ja sydämiä (10,00 €/ kg).

Tilaukset mielellään sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen noutopäivää. Viestiin nimi, osoite ja puhelinnumero sekä milloin ja paljonko lihaa haluat.

Mikkolan tilan Oiva-raportti löytyy täältä.

 


 
Kuvassa on karitsanlihalajitelma noutovalmiina.

Karitsan liha sopii monenlaisiin herkkuihin. Se on mietoa ja mureaa. Vinkkejä lammasruokien valmistukseen löydät täältä. (http://www.lammasreseptit.com/)

Grillikylkien kanssa maistuu raikas salaatti!

Lampaita keritään yleensä keväisin ja syksyisin. Villat lajitellaan huolella. Hienoimmista suomenlammastyyppisistä villoista teetetään huovutusvillaa ja hahtuvaa käsitöihin ja askarteluun. Mikkolan villatuotteita voi tiedustella suoraan tilalta. Siisti risteytysten ja liharotuisten villa käytetään lankojen raaka-aineeksi (kts. Pirtin kehräämö). Tilamme omien lampaiden parhaista villoista on kehrätty luonnonvärisiä lankoja tilalla myytäväksi.
 




Osa karitsoiden nahoista teetetään taljoiksi. Taljat vaihtelevat väreiltään, kooltaan ja karvan pituudelta. Niiden hinnat ovat alkaen 70 €. Olemme juuri vastaanottaneet Rantasen nahkajalostamolta uusia taljoja ja niitä on mm. harmaina, mustina ja valkoisina. Tervetuloa tutustumaan!


Kaikkia tuotteita koskevat tilaukset ja tiedustelut:

Peppi Laine
gsm 040 9002957

.