Tuotteemme

Lähiruokaa, laatuvillaa ja pehmeitä taljojaMaisemanhoitopalveluiden lisäksi lampaista saadaan lihaa, villaa ja taljoja. Mikkolan karitsat teurastetaan ja jatkojalostetaan mahdollisimman lähellä. Lähin teurastamo löytyy Kemiöstä ja lihojen leikkaus tapahtuu pääsääntöisesti Tammisaaressa Ekenäs Rökerissä. Lihaa myydään tilalta suoraan kuluttajille ja sesonkiluonteisesti sitä on saatavilla Salon ja Paimion Reko ruokarenkaissa sekä ravintola Seurahuoneelta Salosta ja Turun kauppahallista Lihaliike Jokiselta.

Karitsanlihaa voi tilata Mikkolasta ympäri vuoden. Lihaa toimitetaan teurastusten mukaan kuukausittain heinäkuulta helmikuulle. Tuoretta karitsanlihaa on saatavissa Mikkolan tilalta noudettuna etukäteen tehtyjen tilausten mukaisesti. Syyskuussa on saatavissa myös herkullista lammasbratwurstia.

Syksyn toimituspäivät ovat
to 13.9.
to 11.10.
pe 23.11. (toimitus myös pääkaupunkiseudulle)
tammi-helmikuun toimitukset ilmoitetaan myöhemmin
 
Myyntierä on edelleen puolikkaan tai kokonaisen karitsan lajitelma valmiiksi leikattuna ja vakuumipakattuna. Perinteinen puolikas sisältää vakuumiin pakattuna viulun eli luullisen paistin, luullisia lapa-. niska- ja kylkipaloja, fileekyljyksiä, etuselkä talouskyljyksinä ja jauhelihaa. Puolikas painaa yhteensä noin 8-10 kg ja mahtuu isoon muovikassiin. Lajitelman hinta on 15,50 €/kg (puolikas) ja kokonaisen karitsan lajitelma maksaa 15,00 €/kg (sis. alv 14%).

Vaihtoehtona on leikkuu, jossa viulusta leikataan potka erikseen, jolloin ns. juhlapaisti menee selvästi pienempään tilaan. Halutessaan voi viulun jättää savustettavaksi, jolloin sen nouto on viikkoa myöhemmin (pitää ilmoittaa jo lihatilausta tehdessään). Myös todella herkullisen tuoreen maksan voi tilata samaan toimitukseen sekä lisäksi munuaisia ja sydämiä (10,00 €/ kg).

Myöhemmin on taas tulossa myyntiin Wigrenin valmistamaa Mikkolan tilan lammasmetwurstia. Tiedustelethan saatavuutta.
 
Tilaukset mielellään sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen noutopäivää. Viestiin nimi, osoite ja puhelinnumero sekä milloin ja paljonko lihaa haluaa.

Voit tulla tutustumaan tilaamme 15.9. "Osta tilalta" -päivänä.

Mikkolan tilan Oiva-raportti löytyy täältä.

 


 
Kuvassa on karitsanlihalajitelma noutovalmiina.

Karitsan liha sopii monenlaisiin herkkuihin. Se on mietoa ja mureaa. Vinkkejä lammasruokien valmistukseen löydät täältä. (http://www.lammasreseptit.com/)

Grillikylkien kanssa maistuu raikas salaatti!

Lampaita keritään yleensä keväisin ja syksyisin. Villat lajitellaan huolella. Hienoimmista suomenlammastyyppisistä villoista teetetään huovutusvillaa ja hahtuvaa käsitöihin ja askarteluun. Mikkolan villatuotteita voi tiedustella suoraan tilalta tai ’naapurista’ Toivon tilalta (www.toivontila.fi). Siisti risteytysten ja liharotuisten villa käytetään lankojen raaka-aineeksi (kts. Pirtin kehräämö). Värilliset tilallamme myytävät langat (tyypiltään 180 TEX x 2 ja 180 TEX x 3) ovat omien suomenlampaiden villoista kehrättyjä.
 
Osa karitsoiden nahoista teetetään taljoiksi. Taljat vaihtelevat väreiltään, kooltaan ja karvan pituudelta. Niiden hinnat ovat alkaen 70 €. Olemme juuri vastaanottaneet Rantasen nahkajalostamolta uusia taljoja ja niitä on mm. ruskeina, harmaina, mustina ja valkoisina. Tervetuloa tutustumaan!


Kaikkia tuotteita koskevat tilaukset ja tiedustelut:

Peppi Laine
gsm 040 9002957

.